Εκδηλώσεις
Πνευματικό Κέντρο
Δωρεές - Χορηγίες
Σπουδές - Υποτροφίες
Θρησκευτική Ζωή
Δωρεές
Ιστορία
Εκδόσεις
Τελετή απότομης Υποτροφιών σε φοιτητες-τριες Του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας Βόλος 25/04/2015
25/04/2015

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2015 στις 8 το βράδυ στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο Βόλο έγινε ,για 7η συνεχή χρονιά, η τελετή απονομής υποτροφιών σε φοιτητές-φοιτήτριες του πανεπιστημίου από την ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου.

Οι υποτροφίες ήταν ευγενική χορηγία της οικογένειας του αειμνήστου δωρητή της Κοινότητας ,Ζαχαρία Σακκή.

Οι υποτροφίες δοθήκαν στους φοιτητές μαζί με ένα συμβολικό δώρο και την τιμητική διάκριση , από τον Πρύτανη  του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθηγητή Γιώργο Πετράκο ,από τον πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου Μαρσέλ Σολομών και από την κόρη του αειμνήστου Ζαχαρία Σακκή ,Μαρίνα Σακκή.

Η επιλογή των διακριθέντων φοιτητών-τριών έγινε  από την πρυτανεία του πανεπιστημίου με βάση την οικογενειακή (πολύτεκνοι κλπ,) και την οικονομική τους κατάσταση καθώς την απόδοσή τους στο πανεπιστήμιο.

Την τελετή απονομής των υποτροφιών  ακολούθησε  η κεντρική εκδήλωση του Συνεδρίου «ΗΜΕΡΕΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑΣ» που διοργανώθηκε  από την Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τον διευθυντής της ,πρώην πρύτανη κ. Κώστα Γουργουλίανη και περιλάμβανε  προβολή του ντοκιμαντέρ  ¨Πνοή Ζωής¨ που είχε σαν θέμα τη ζωή μιας εβραιοπούλας στο πρώτο ορεινό Σανατόριο του Πηλίου. Στο συνέδριο παρευρέθηκε και μίλησε ο καθηγητής Sadis Matalon  ο οποίος αναφέρθηκε στις κοινωνικές συνέπειες της φυματίωσης.

Την τελετή παρακολούθησαν πλήθος κόσμου καθώς και  σύνεδροι επιστήμονες, γιατροί, καθηγητές ,ερευνητές που παρέστησαν για  το συνέδριο.