Εκδηλώσεις
Πνευματικό Κέντρο
Δωρεές - Χορηγίες
Σπουδές - Υποτροφίες
Θρησκευτική Ζωή
Δωρεές
Ιστορία
Εκδόσεις
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ
06/07/2009


Στις 6 Ιουλίου 2009, η χορωδία «Regavim», από το Tελ Αβίβ, έδωσε συναυλία σε ειδική εκδήλωση, που έγινε στο Κοινοτικό Κέντρο της Ι.Κ. Βόλου. Η χορωδία αυτή  δραστηριοποιείται στο χώρο της μουσικής εδώ και 30 χρόνια και έχει επισκεφτεί Εβραϊκές Κοινότητες σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο. Διευθυντής και σολίστας της χορωδίας είναι ο κ. Νάταν Γκρος και μαέστρος ο κ. Ζεβ Ούλμαν.
Κατά τη φετινή της περιοδεία η χορωδία πρόκειται να συμμετάσχει στο διεθνές Φεστιβάλ της Πρέβεζας και να δώσει παραστάσεις στις Ι.Κ. Βόλου, Θεσσαλονίκης και Κέρκυρας.
Εκ μέρους της Ι.Κ. Βόλου, τη χορωδία καλωσόρισε ο κ. Βίκτωρ Φιλοσώφ, ο οποίος εξέφρασε τoν ενθουσιασμό των μελών της Κοινότητας για την παρουσία τους στο Βόλο.  Τέλος, ευχήθηκε καλή επιτυχία, ευτυχία και ειρήνη για το Ισραήλ και όλο τον κόσμο.
Ακολούθησε ένα πρόγραμμα τραγουδιών με εβραϊκές μελωδίες, με έργα του Χατζηδάκη και του Θεοδωράκη, καθώς και άλλων συνθέτων, με στίχους εβραϊκούς και ελληνικούς ή μεταφράσεις ελληνικών τραγουδιών από τον μαέστρο κ. Ούλμαν.
Κατά την εκδήλωση ο κ. Μιχάλης Σαμπεθάι ανέλαβε τη διερμηνεία και η κα Λουίζα Κονέ προσέφερε, εκ μέρους της Κοινότητας, στους κ. Γκρος και Ούλμαν το βιβλία «Εβραϊκές Ελληνικές Κοινότητες – Μικρές αγαπημένες πατρίδες», έκδοση των κυριών της Ι.Κ. Βόλου.  
Τέλος, ο κ. Γκρος, ευχαριστώντας την Κοινότητα για τη φιλοξενία, προσέφερε ένα άλμπουμ με φωτογραφίες από το Τελ Αβίβ, που γιορτάζει φέτος τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του, καθώς και ένα dvd και cd με τραγούδια της χορωδίας.
Η εκδήλωση έκλεισε με γεύμα  που προσέφερε η Κοινότητα.